Pregled LG G8 ThinQ

LG G8 ThinQ Nauči se več .

Prednosti

  • Solidna zmogljivost.
  • Zmogljiv zvok.
  • Čudovit prikaz.

Slabosti

  • Strma krivulja učenja za poteze Air Motion.
  • Nepredvidljiv cikel posodobitve programske opreme.
  • Relativno drago.

Tehnični podatki LG G8 ThinQ

operacijski sistem Android 9.0
CPE Qualcomm Snapdragon 855
Dimenzije 5,98 x 2,83 x 0,33 palca
Velikost zaslona 6,1 palca
Ločljivost zaslona 3.120 x 1.440 slikovnih pik
Ločljivost kamere (zadaj; spredaj) 12 MP, 16 MP; 8 MP
Življenjska doba baterije (kot preizkušeno) 8 ur, 17 minut (Wi-Fi video pretakanje)
Vse specifikacije

Ko pomislite na glavne proizvajalce pametnih telefonov, vam verjetno prideta na misel Apple in Samsung. Mogoče celo Motorola. Toda LG je bil v igri prav tako dolgo in dosledno izdaja solidne telefone, ki lahko vsakemu od teh konkurenčnih podjetij ponudijo svoj denar. LG G8 ThinQ (849,99 $) ni izjema. Izgleda ostro, ima ubijalski zaslon z močnim zvokom in deluje kot šampion. To pomeni, da je malo težko prodati v primerjavi z Samsung Galaxy S10e in Apple iPhone XR , ki ponujajo boljšo zmogljivost in doslednejše posodobitve programske opreme za manj denarja.

Dizajn, zaslon in vzdržljivost

Zasnova LG G8 ThinQ ne odstopa veliko od G7 . Meri 5,98 x 2,83 x 0,33 palca (HWD) in ima 5,89 unče. Na sprednji strani boste našli 6,1-palčni zaslon skoraj brez okvirjev, razen majhne zareze na vrhu za kamere. Na voljo je steklena zadnja plošča, ki je na voljo v črni, sivi ali rdeči barvi, kjer so nameščene vodoravne dvojne kamere. Spodaj je odziven in lahko dostopen senzor prstnih odtisov. Blagovna znamka LG G8 ThinQ je vidno na sredini, na dnu pa je majhen logotip LG.





Naši strokovnjaki so testirali68Izdelki v kategoriji mobilnih telefonov Letos Od leta 1982 je Garon testiral in ocenil na tisoče izdelkov, ki vam pomagajo pri boljših nakupnih odločitvah. (Oglejte si, kako testiramo.)

LG G8: Nazaj



Podobni izdelki

LG V40 ThinQ4.0 Odlično

LG V40 ThinQ

Videti topri Amazonu Preberite naš pregled LG V40 ThinQ Pixel 3 XL spredaj4.5 Izjemno

Google Pixel 3

199,99 $Videti topri Amazonu Preberite naš pregled Google Pixel 3 Apple iPhone 84.0 Odlično

Google Pixel 3 XL

388,99 $Videti topri Amazonu Preberite naš pregled Google Pixel 3 XL Apple iPhone XR3.5 Dobro

Apple iPhone 8

319,99 $Videti topri Best Buy Preberite naš pregled Apple iPhone 8 Apple iPhone XS3.5 Dobro

Apple iPhone XR

379,95 $Videti topri Amazonu Preberite naš pregled Apple iPhone XR Samsung Galaxy S104.0 Odlično

Apple iPhone XS

346,00 $Videti tona Amazonu Preberite naš pregled Apple iPhone XS Nokia 9 PureView4.0 Odlično

OnePlus 6T

549,00 $Videti topri OnePlus Canada Preberite naš pregled OnePlus 6T LG G8: Zvok4.0 Odlično

Samsung Galaxy S10

1.250,00 $Videti tona Amazonu Preberite naš pregled Samsung Galaxy S10 Povezana zgodba4.5 Izjemno

Samsung Galaxy S10e

680,00 $Videti topri Amazonu Preberite naš pregled Samsung Galaxy S10e LG G8: Kamera3.5 Dobro

Nokia 9 PureView

928,99 $Videti tona Amazonu Preberite naš pregled Nokia 9 PureView

Zgornji del telefona je gol, na levi strani pa sta gumb za vklop in hibridna reža za SIM/microSD. Na dnu boste našli vrata za polnjenje USB-C, zvočnik in 3,5 mm vhod za slušalke. Desno je dom namenskega gumba Google Assistant in gumbov za glasnost. So enostavni za dosego in zagotavljajo zadovoljiv otipni klik, ko pritisnete.

G8 ima oster 6,1-palčni zaslon OLED z razmerjem stranic 19,5:9 in ločljivostjo 3.120 x 1.440 slikovnih pik za 564 slikovnih pik na palec. Naši laboratorijski testi so izmerili največjo svetlost pri 315 nit, kar je dovolj svetlo za uporabo na prostem. Barvna natančnost je odlična, čeprav sta modra in zelena nekoliko prenasičena. Na splošno je to popolnoma čudovit zaslon, ki je kot nalašč za vsako opravilo, od pošiljanja e-pošte do pretakanja večpredstavnosti.

Kar zadeva vzdržljivost, je LG G8 ThinQ precej soliden. Čeprav ima popolnoma stekleno ohišje, je sprednji del izdelan iz Gorilla Glass 5, zadnji pa iz Gorilla Glass 6. To je bila pametna izbira s strani LG-ja, saj je zaslon Gorilla Glass 5 nekoliko trši od njegovega naslednika. zaradi česar je manj verjetno, da se bo praskal. In čeprav je Gorilla Glass 6 morda bolj nagnjen k praskam, se bo bolje obnesel pri padcih in udarcih. Telefon ima tudi zaščito IP68, tako da nenamerno razlitje v bazenu ne pomeni nujno katastrofe. Kakorkoli že, za vsak telefon s steklenim ohišjem priporočamo trden etui.

Kakovost omrežja, klicev in zvoka

LG G8 ThinQ je na voljo odklenjen in deluje pri vseh operaterjih v ZDA. Podpira LTE pasove 1/2/3/4/5/7/8/12/13/14/17/20/25/26/28/29/30/38/39/40/41/46/48/ 66/71. Čeprav smo telefon preizkusili v omrežju Verizon, bi moral delovati dobro na vseh področjih; tudi stranke T-Mobile na podeželskih lokacijah bi morale zaradi vključitve pasa 71 videti dobre rezultate. V naših testih hitrosti v preobremenjenem središču Manhattna je telefon dosegel dosledne hitrosti podatkov 56 Mbps navzgor in 38 Mbps navzdol.

Kakovost klica je solidna. Naši testni klici so bili kristalno jasni, brez sledu statičnih ali odrezanih glasov. Odlično deluje tudi odpravljanje hrupa; tudi v zelo vetrovnem dnevu so testni klici zveneli jasno.

Za razliko od večine pametnih telefonov na G8 ni slušalk. Namesto tega LG uporablja tehnologijo, imenovano Crystal Sound OLED, ki uporablja celoten zaslon kot membrano za zvočnik. Ko opravljate klic brez uporabe zvočnika, zvok oddaja samo z vrha zaslona, ​​tako da zasebnost ni zaskrbljujoča. Klici prek zvočnika oddajajo tako zaslon kot zvočnik na spodnji strani telefona.

Pri pretakanju večpredstavnosti doseže zvok največ 89 dB in zveni čist, s celo kančkom nizkih tonov. To je verjetno posledica resonančne komore, ki ustvarja nekakšen virtualni boombox, ko telefon leži na trdni površini.

Bluetooth 5.0 je vključen za nosljivo in brezžično zvočno podporo, na voljo pa je tudi NFC za brezkontaktna plačila. Wi-Fi je podprt v pasovih 2,5 GHz in 5 GHz.

Strojna oprema in zmogljivost

Kot eden prvih pametnih telefonov, ki so na voljo s procesorjem Qualcomm Snapdragon 855, je G8 resen udarec. Na voljo je tudi 6 GB RAM-a in 128 GB pomnilnika, od tega je 106 GB na voljo iz škatle. Zgoraj omenjena reža za microSD teoretično lahko doda do 2 TB dodatnega prostora, čeprav so trenutno na voljo le kartice 1 TB.

Preskusna fotografija LG G8

LG G8: Air Motion Oglejte si, kako testiramo telefone

Zmogljivost je odlična. Aplikacije se odprejo skoraj v trenutku in nismo imeli težav z večopravilnostjo z več kot ducatom odprtih aplikacij hkrati. Tudi igranje je solidno. Med eno uro igranja Asphalt 9 nismo naleteli na zaostajanje ali preskakovanje okvirjev, baterija pa se je izpraznila le za devet odstotkov.

Pregled netgear nighthawk x10 ad7200

V primerjavi z drugimi vodilnimi se je G8 dobro odrezal na naših testih. Na Geekbenchu, zbirki primerjalnih preizkusov med platformami, ki simulira običajne naloge, je G8 dosegel 3.431 za enojedrno zmogljivost in 10.533 za večjedrno zmogljivost. To je nekoliko za Galaxy S10e (3.517/10.577) in bistveno za iPhoneom XR (4.818/11.326). Kljub temu je pri običajni vsakodnevni uporabi težko opaziti kakršne koli dejanske hitrostne razlike med napravami. Merila uspešnosti se najbolje uporabljajo za zagotavljanje objektivnih primerjav med telefoni s podobnimi cenami, vendar ni mogoče natančno napovedati, kako bo telefon deloval pri vsakodnevni uporabi.

G8 napaja baterija 3.500 mAh. V našem testu praznjenja baterije, ki pretaka video prek Wi-Fi pri polni svetlosti, smo lahko dobili 8 ur in 17 minut, preden se je baterija izpraznila. To ni slabo, vendar močno zaostaja za več kot 11 urami delovanja baterije, ki smo jih dobili na Galaxy S10e. Pri bolj konzervativni uporabi pa bi morali imeti možnost preživeti cel dan med polnjenji. Če se vam zdi, da potrebujete okrepitev pred koncem dneva, telefon podpira brezžično polnjenje in Qualcomm Quick Charge 3.0.

Kamere

Med vsemi novimi funkcijami G8 so morda najpomembnejše kamere. Primarni senzor je pri 12 MP s svetlo zaslonko f/1,5. Na voljo je tudi super širokokotni objektiv 16 MP s 107-stopinjskim vidnim poljem in zaslonko f/1,9. Oba izkoriščata LG-jeve obsežne zmogljivosti zaznavanja AI in imata optično stabilizacijo slike (OIS) za zmanjšanje zamegljenosti.

LG G8: Prostor za rast

Na sprednji strani boste našli eno samo 8MP selfie kamero z zaslonko f/1,7. Poleg kamere je na voljo tudi senzor Time of Flight (ToF) za 3D slikanje, ki pomaga pri bolj realističnih portretih in preverjanju pristnosti obraza, ter novi LG-jevi funkciji Hand ID in Air Motion, ki vam omogočata odklepanje telefona in nadzor nekaterih funkcije, ne da bi se ga dotaknili. IR osvetljevalec zaokroži niz za natančnejše meritve razdalje.

Tako zadnja kot sprednja kamera delujeta dobro. V naših laboratorijskih testih so zadnje kamere dosegle vse kategorije. Slike pri močni svetlobi so jasne, z vrhunsko barvno natančnostjo in podrobnostmi. Fotografije pri šibki svetlobi imajo najmanjši kanček hrupa okoli podrobnosti ozadja, vendar je te pomanjkljivosti težko opaziti, če ne pogledate zelo natančno. Obstaja tudi funkcija, imenovana Night View, ki izboljša fotografije pri šibki svetlobi, vendar ne drži sveče do podobnih funkcij na Google Pixel 3 ali Huawei P30 Pro.

Super širokokotni objektiv se obnese čudovito. Naše testne fotografije ne kažejo popačenja robov in so tako jasne kot primarni objektiv. Na fotografijah pri šibki svetlobi smo opazili nekoliko več hrupa v ozadju, a spet morate zelo natančno pogledati, da opazite te pomanjkljivosti.

LG G8 ThinQ

Čeprav so sprednje kamere ponavadi šibka točka, tudi na najboljših telefonih, smo bili navdušeni nad našimi posnetki na G8 ThinQ. Pri močni svetlobi so fotografije videti jasne in čudovite. Tudi portretni način se je dobro obnesel in je podoben slikam, posnetim na DSLR. Pri šibki svetlobi smo opazili nekaj šuma v ozadju in kanček zamegljenosti v ospredju na majhnih podrobnostih, kot je besedilo.

Od vseh posebnih funkcij kamere je LG-jeva AI CAM najbolj impresivna. Natančno predlaga nastavitve kamere po prepoznavanju skupnih krajev in predmetov v realnem času. In čeprav se kamera dobro obnese pri običajni nastavitvi Auto, manjše popravke AI CAM odlično izboljšajo vaše fotografije.

Druge posebne funkcije še vedno potrebujejo nekaj dela. Story Shot vam omogoča, da prilagodite ozadje selfijev s slikami v galeriji ali posnetimi hkrati z zadnjo kamero. V pravih pogojih deluje spodobno, vendar je pogosto videti nenaravno. Makeup Pro vam omogoča, da spremenite svojo polt, fizične lastnosti in dodate ličila za oči svojim selfijem, vendar ima za posledico slike nenaravnega videza, ki so pogosto pikaste in zamegljene. Na enak način vam Beauty Shot omogoča prilagajanje obraznih potez na selfijih. Obstaja drsnik, ki vam omogoča, da izberete, kako dramatičen učinek želite, vendar preprosto ne deluje dobro. Na naših testnih posnetkih je bil moj obraz videti ravno in moja očala so postala zamegljena.

Programska oprema in posebne funkcije

LG G8 ThinQ je priložen Android 9.0 Pie . LG dodaja lastno plast uporabniškega vmesnika po meri, ki je precej drugačna od standardnega Androida. Med številnimi spremembami vmesnika boste ugotovili, da manjka predal za aplikacije, Asistent Google je nadomeščen s podobno funkcijo, imenovano AppFlash, ikone aplikacij so drugačne, v meniju z nastavitvami pa je več možnosti prilagajanja. Našli boste tudi več aplikacij LG, kot sta Galerija in Koledar, ki se zdijo odveč, saj ima Android že vgrajene enake funkcije.

Na temo odvečnih aplikacij smo preizkusili različico Verizon G8 ThinQ in ima veliko bloatware. Prešteli smo več kot ducat aplikacij, vključno z Final Fantasy XV, Yahoo Finance, Netflix in Home Advisor. Na srečo jih je mogoče odstraniti, vendar se zdi osupljivo, da bi jih najprej dodali, saj Verizon ne subvencionira stroškov telefona.

Kot že omenjeno, je LG mešanici dodal tudi nekaj novih potez in varnostnih funkcij, zahvaljujoč Z kamere na sprednji strani telefona. Hand ID uporablja infrardečo kamero in TOF senzor za prepoznavanje žil v roki za odklepanje telefona. LG navaja, da je ta funkcija ista vrsta tehnologije, ki se uporablja v varnih bančnih okoljih. Vendar se sprašujem, kako varna je ta funkcija, saj je ne podpirajo bančne aplikacije ali brezkontaktna plačila. Kljub temu je priročno, če želite hitro dostopati do obvestila, ne da bi dvignili telefon.

Z Air Motion kamera Z zajame določene poteze nad telefonom, da vam omogoči, da naredite stvari, kot so posnetki zaslona ali nadzor predvajanja glasbe in videa. Na primer, če želite spremeniti glasnost videoposnetka, lahko držite roko nad telefonom, nato pa združite prste in jih zavrtite v desno ali levo, kot da bi prilagajali gumb za glasnost. V teoriji je to dobra ideja, vendar obstaja ostra krivulja učenja, da prideš ravno prav. Malo je tudi primerov, ko si lahko predstavljamo, da je bolj priročen od tradicionalnih gumbov. Kljub temu gre za inovativno funkcijo prve generacije, ki se bo sčasoma izboljšala.

Čeprav smo dokaj prepričani, da bo LG v prihodnosti posodobil G8 na Android Q, so rezultati podjetja pri hitrem posodabljanju naprav v najboljšem primeru pomanjkljivi. To je taka težava, da je LG odprl a Center za nadgradnjo programske opreme v Južni Koreji. In skoraj leto dni po odprtju centra za nadgradnjo programske opreme se zdi, da je podjetje še vedno počasno s posodobitvami programske opreme. LG je izdal V40 z Androidom 8.0 Oreo 74 dni po tem, ko je Google izdal Android 9.0 Pie, nekateri lastniki pa še vedno čakajo na posodobitev.

Zaključki

LG G8 ThinQ je vse, kar iščete v vodilnem telefonu. Ima zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 855, veliko RAM-a, odlično kakovost izdelave in osupljiv zaslon. To je močna izbira za ljubitelje fotografije s pametnimi telefoni, še posebej, če niste ljubitelj Samsunga. Toda poleg ostrejšega zaslona ne predstavlja pomembnega koraka naprej od Galaxy S10e, naše izbire urednikov, ki stane 100 $ manj in ponuja vrhunsko programsko izkušnjo. Če niste povezani z Androidom, vam iPhone XR, prav tako 100 USD manj, zagotavlja večjo zmogljivost, varno preverjanje pristnosti obraza in zagotovljene posodobitve programske opreme.

LG G8 ThinQ

4.0 Poglejte 849,99 $pri AmazonuMSRP 849,99 $

Prednosti

  • Solidna zmogljivost.
  • Zmogljiv zvok.
  • Čudovit prikaz.

Slabosti

  • Strma krivulja učenja za poteze Air Motion.
  • Nepredvidljiv cikel posodobitve programske opreme.
  • Relativno drago.

Spodnja črta

LG G8 ThinQ je vrhunski vodilni Android, ki se sooča z močno konkurenco cenejših alternativ, kot je Samsung Galaxy S10e.

Priporočena