Kako skriti (ali izbrisati) svoje najbolj nadležno Facebook prijatelje

Morda imate veliko prijateljev na Facebooku, a morda vas par narobe drgne. Morda vam njihove objave niso všeč ali pa se je vaš odnos v resničnem življenju poslabšal. Kakorkoli že, želite prekiniti Facebook prijateljstvo.



Na voljo imate več možnosti. Lahko skrijete objave nekoga ali prekličete spremljanje te osebe, kar pomeni, da ostanete 'prijatelji', vendar ne vidite več njihovih objav v svojem viru novic. Prav tako imate možnost, da preložite objave nekoga za 30 dni. Hujša dejanja vključujejo blokiranje nekoga, tako da ta oseba ne more videti vaših objav ali komunicirati z vami, ali v celoti prekiniti prijateljstvo z nekom, kar pomeni, da je povezava s Facebookom prekinjena. V tem primeru ne boste več videli objav drug drugega in ne boste mogli komunicirati drug z drugim, dokler se ne uskladita in se ne dodate nazaj.

Če želite ukrepati proti enemu od svojih prijateljev na Facebooku, je tukaj opisano, kako nekoga skriti, preložiti, prekiniti spremljanje ali odstraniti prijateljstvo.





Skrij objavo na Facebooku

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

Prvič, preden nekomu prekličete spremljanje ali prekličete prijateljstvo, imate možnost skriti posamezne objave, ki jih je ustvaril eden od vaših prijateljev. To je lahko koristen začetni korak, če prijatelj objavi nekaj, kar vam ni všeč, ali preprosto nekaj, česar ne želite videti na vaši časovnici. Eden od stranskih učinkov tega početja je, da bo Facebook v prihodnosti poskušal skriti podobne objave, kar morda ne bo nekaj, kar si želite.



Če želite skriti objavo, kliknite tritočko ( ) poleg objave. V spustnem meniju kliknite povezavo do Skrij objavo.

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

Facebook vam nato ponudi nekaj možnosti. Če si premislite in še vedno želite videti objavo, lahko kliknete gumb Razveljavi, da onemogočite dejanje skrivanja. Lahko kliknete možnost Preloži, da to osebo preložite za 30 dni, v tem primeru pa v tem obdobju ne boste videli nobene njene objave. Če je objava na nek način žaljiva ali neprimerna, jo lahko prijavite Facebooku tako, da izberete Prijavi objavo.

Preložite prijatelja na Facebooku

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

Če še naprej vidite neželene objave nekoga, lahko to osebo takoj preložite za 30 dni. To dejanje pošlje objave te osebe v vrsto Facebook čistilnice, kjer njene objave ne bodo prikazane na vaši časovnici naslednjih 30 dni. Če želite to narediti, kliknite tritočko poleg objave in izberite možnost Preloži za 30 dni.

Facebook spet ponuja nekaj dodatnih možnosti. Če si premislite, kliknite gumb Razveljavi, da onemogočite dejanje dremeža. Kliknite Prijavi, če želite objavo prijaviti kot žaljivo ali neprimerno.

Prekliči spremljanje Facebook prijatelja

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

V redu, recimo, da želite narediti korak naprej in se prepričajte, da v svojem viru novic nikoli ne vidite nobenih objav te osebe. Takrat boste morda želeli prenehati spremljati posameznika. Kliknite tritočko poleg katere koli objave osebe, nato kliknite Prekliči spremljanje.

Z osebo boste ostali prijatelj, vendar ne boste videli več njenih objav. Če si premislite, kliknite gumb Razveljavi. Po potrebi lahko objavo tudi prijavite.

Prijavite objavo na Facebooku

Pošljite povratne informacije o objavi na Facebooku

Če je objava zaskrbljujoča ali na nek način zaskrbljujoča, lahko ukrepate še naprej. V tem primeru kliknite tritočko in izberite možnost »Pošlji povratne informacije o tej objavi«.

Na naslednjem zaslonu izberite kategorijo, da opišete zadevno objavo – možnosti vključujejo goloto, nasilje, nadlegovanje, sovražni govor ali nekaj drugega. Nato kliknite Pošlji, da pošljete svoje poročilo na Facebook.

Upravljajte komu sledite

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

V enem posnetku lahko prekličete spremljanje več oseb ali znova sledite nekomu, ki ga prej niste spremljali. Če želite to narediti, kliknite tritočko ob viru novic v levem stolpcu in izberite Uredi nastavitve.

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

Prikaže se pojavni meni z možnostmi za upravljanje vašega vira novic. Če želite preklicati spremljanje več oseb, kliknite drugo možnost za Ne spremljanje oseb in skupin, da skrijete njihove objave. Izberite osebe, strani ali skupine, ki jih ne želite več pojavljati v vašem viru novic, in kliknite Končano.

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

Če ste pripravljeni videti objave ljudi, ki jim niste sledili, kliknite možnost, da se znova povežete z osebami in skupinami, ki jim niste sledili. Izberite osebe, katerih objave želite znova prikazati v svojem viru novic. Kliknite Končano.

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

Nato lahko naenkrat preložite objave več oseb in odložite tiste, ki ste jih prej preložili. Če želite to narediti, kliknite možnost Upravljanje nastavitev dremeža. Izberite osebe, ki jih želite preložiti ali preklicati.

Blokiranje nekoga na Facebooku

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

V redu, pojdimo na naslednjo raven. Nekoga lahko blokirate na Facebooku, kar pomeni, da ta oseba ne more več videti vaših objav, vas označiti, povabiti na dogodke ali skupine, začeti pogovor z vami ali vas dodati kot prijatelja. Če želite to in še več, kliknite puščico navzdol v zgornjem desnem kotu katere koli Facebook strani. V spustnem meniju kliknite ukaz Nastavitve.

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

Na zaslonu z nastavitvami kliknite Blokiranje na levi. Na zaslonu Upravljanje blokiranja vnesite ime osebe, ki jo želite blokirati, v polje Blokiraj uporabnike. Kliknite gumb Blokiraj. Prikaže se pojavno okno z osebami s tem imenom. Izberite osebo, ki jo želite blokirati, in kliknite gumb Blokiraj.

Un-Friend Someone na Facebooku

skrijete ali izbrišite prijatelje na Facebooku

Končno se lahko z osebo popolnoma (vsaj na Facebooku) razidete tako, da ji odstranite prijateljstvo. Če želite to narediti, poiščite ime osebe tako, da ga poiščete v iskalnem polju na vrhu strani. Med rezultati iskanja se pomaknite nad gumb Prijatelji. V spustnem meniju kliknite ukaz Odstrani prijatelj. In Facebook prijateljstvo je kaput.

toshiba change connect ii 3tb

Oseba ne prejme nobenega obvestila, da je prijateljstva konec. Toda sčasoma se lahko ujamejo. Če si premislite, se lahko vedno znova spoprijateljite z osebo.

Če medtem Facebook postaja preveč strupen, se lahko vedno obrnete na jedrsko možnost in izbrišite svoj račun .

Priporočena